Μαγειρική - Professional Level
Περιγραφή προγράμματος
Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών των Σχολών ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Cooking Workshops – Σεμινάρια Μαγειρικής, βασικής κατάρτισης.
Γιατί στις Σχολές ΟΜΗΡΟΣ;
Η κορυφαία Σχολή με βραβεία και διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο συνεργασίες με εκατοντάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης.
Γιατί Σεμινάρια Μαγειρικής;
- Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
- Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
- Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
- Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
- Τα μαθήματα μαγειρικής διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
- Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
- Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και λοιπές μονάδες εστίασης.
- Δικτύωση μέσα από διαγωνισμούς και εκθέσεις.
- Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
- Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
- Οι σπουδαστές καταρτίζονται σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως: υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων, οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας, τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
- Δυνατότητα παρακολούθησης θεματικών σεμιναρίων ( Μεξικάνικη κουζίνα, Μοριακή, Ιαπωνική κλπ).
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Η επαγγελματική κατάρτιση (professional level) στο πρόγραμμα Μαγειρικής απευθύνεται σε αρχάριους βοηθούς και επαγγελματίες στον τομέα της μαγειρικής και διαρκεί 4 μήνες.
- Σάλτσες
Σάλτσες ζεστές
Σάλτσες κρύες
Σάλτσες σκούρες
Σάλτσες λευκές
- Αβγά
Με κέλυφος (Α λα κοκ – Μολέ - Σφικτά και παράγωγα αυτών)
Χωρίς κέλυφος (Αν κοκότ – τηγανιτά – μουλέ - ποσέ – μάτια)
Χωρίς κέλυφος ανακατεμένα
Ομελέτες διάφορες
- Πίτσες
Ζύμες για πίτσες
Σάλτσα για πίτσες
- Ρύζι
Ρύζι πιλάφι
Ρύζι ριζότο
Ρύζι κρεόλ
Ρύζι κάρυ
Ρύζι βαλανσιέν
Ρύζι αιγυπτιακό
Ρύζι παριζιάνικο
Ρύζι ιταλιέν
Ρύζι παέλια
Λαχανικά σε λουλούδια
- Ζυμαρικά
Ποικιλίες βιομηχανικών
Κυριότερες Παρασκευές ζυμαρικών
Φρέσκες Ζύμες
- Σαλάτες
Ωμές
Βραστές
Απλές
Σύνθετες
Σπεσιαλιτέ
Ελληνικές
- Λαχανικά (Ενδεικτικές παρασκευές με χρήση όλων των τύπων)
Λαχανικά σε βολβούς
Λαχανικά σε καρπούς
Λαχανικά σε ρίζα
Λαχανικά σε μίσχους
Λαχανικά σε φύλλα
Λαχανικά σε μύκητες
Λαχανικά σε λουλούδια
Πιστοποίηση
- Βεβαίωση παρακολούθησης Κε.Δι. Βι. Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Εγκαταστάσεις
Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:
- Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
- Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
- Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rationa.
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
- Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
- Εργαστήριο barista και bartending.
- Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
- Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
- Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα software.
Σε ποιους απευθύνεται;
- Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
- Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
- Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.