Φόρμα ενδιαφέροντος
Ζαχαροπλαστική – Basic Level Ζαχαροπλαστική – Basic Level

Ζαχαροπλαστική - Basic Level

Κωδικός Προγράμματος:c3523
Ημερομηνία Έναρξης:Οκτώβριος 2024
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος:4 μήνες
Κλάδος:Σχολή Γαστρονομίας
Πιστοποίηση:Κε.Δι.Βι.Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Ποσό προκαταβολής
Τιμή προγράμματος
Εξόφληση σε 4 δόσεις

Περιγραφή προγράμματος

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών των Σχολών ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Workshops – Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής.

Γιατί στις Σχολές ΟΜΗΡΟΣ;

Η κορυφαία Σχολή με βραβεία και διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο συνεργασίες με εκατοντάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης.

Γιατί Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής;
  • Η Σχολή με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις: κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Με τα συγκεκριμένα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.
  • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων και ζαχαροπλαστών όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
Ζαχαροπλαστική - Basic Level

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας απευθύνεται σε αρχάριους και νεοεισερχόμενους στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.

 

Ανάλυση επαγγελματικού περιγράμματος ζαχαροπλαστικής:

  • Βασικός εξοπλισμός και μετρικά συστήματα

Η Ελληνική νομοθεσία και η επιχείρηση της μαζικής εστίασης

Συστήματα Αποθήκευσής Α’ Υλών

Μηχανήματα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

  • Εισαγωγή παρουσίαση βασικών Α' υλών ζαχαροπλαστικής

Σίτος και δημητριακοί καρποί.

Στοιχεία για την άλεση των δημητριακών

Αλεύρι

Μαγιά

Γλυκαντικές ύλες

Λιπαρές ουσίες

Γαλακτοκομικά- Τυροκομικά Προϊόντα

Κακάο – Σοκολάτες

  • Βασικές Παρασκευές

Παντεσπάνι biscuit pat cigarette

Τομπος νουγκατίνα ντακουαζ

Σουφλέ σοκολάτας σουφλέ λεμόνι

Κέικ βανίλιας σοκολάτας πορτοκαλιού

Κέικ λαδιού ,κέικ μαρεγγατο νηστίσιμο, κέικ βασιλόπιτα

Σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα

Ραβανί σαμαλι

Χρυσή ζαχαροπλαστική σακούλας ζύμη κοκ σαβαγιάρ

Ζύμη σου εκλέρ

Ζελέ φρούτων

Μουσταλευριά

Βουτήματα σακούλας

Πιστοποίηση
  • Βεβαίωση παρακολούθησης Κε.Δι. Βι. Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Εγκαταστάσεις

Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rationa.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο barista και bartending.
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.
Σε ποιους απευθύνεται;
  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με ενδιαφέρει

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.