Φόρμα ενδιαφέροντος
Ζαχαροπλαστική – Professional Level Ζαχαροπλαστική – Professional Level

Ζαχαροπλαστική - Professional Level

Κωδικός Προγράμματος:c3523
Ημερομηνία Έναρξης:Οκτώβριος 2024
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος:4 μήνες
Κλάδος:Σχολή Γαστρονομίας
Πιστοποίηση:Κε.Δι.Βι.Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Ποσό προκαταβολής
Τιμή προγράμματος
Εξόφληση σε 4 δόσεις

Περιγραφή προγράμματος

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών των Σχολών ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Workshops – Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής.

Γιατί στις Σχολές ΟΜΗΡΟΣ;

Η κορυφαία Σχολή με βραβεία και διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο συνεργασίες με εκατοντάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης.

Γιατί Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής;
  • Η Σχολή με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις: κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Με τα συγκεκριμένα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.
  • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων και ζαχαροπλαστών όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
Ζαχαροπλαστική - Professional Level

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας απευθύνεται σε σε αρχάριους βοηθούς και επαγγελματίες στον τομέα  της ζαχαροπλαστικής.

Ανάλυση επαγγελματικού περιγράμματος ζαχαροπλαστικής:

  • Βασικές Παρασκευές Ζαχαροπλαστικής

Κρεμ ανγκλέζ

Κρέμα πατισερί κρύα ζέστη

Κρέμα μουσελιν

Κρέμα σάρλοτ

Κρέμα φλαν

Κρέμα μπαβαρουάζ

Κρέμα πιάτου

Κρέμα ζαμπαγιονε

Κρέμα πανακότα

Κρεμ μπρουλέ

Κρέμα καραμελέ

Σιροπιαστά

Γαλακτομπούρεκο

Μπακλαβάς

Σαραγλί πουγκιά δαχτυλάκια

Γιαννιώτικο

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Λουκουμάδες, τουλουμπάκια, κουρκουμπίνια.

Μπαμπάς Σαβαρέν

Χαλβάς σιμιγδαλιού, ταχινιού, Φαρσάλων

Φοντάν βανίλιας, σοκολάτας

Νηστίσιμα γλυκά

Παραδοσιακά γλυκά

  • Βασικές Παρασκευές Αρτοποιίας

Άρτος τύπου «Ολικής Άλεσης / Σικάλεως

Άρτος «Πολύσπορος»

Κριτσίνια τύπου «διαίτης» σικάλεως

Άρτος «Καλαμποκιού»

Κριτσίνια καλαμποκιού.

Παξιμάδια κρητικά – «Ντάκος»

Κουλούρια παραδοσιακά «Θεσσαλονίκης»

Άρτος παραδοσιακός τύπου «Λαγάνα»

Ζύμες για παραδοσιακές χωριάτικες πίτες. Σπανακόπιτα – Τυρόπιτα – Κολοκυθόπιτα

Πιστοποίηση
  • Βεβαίωση παρακολούθησης Κε.Δι. Βι. Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Εγκαταστάσεις

Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rationa.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο barista και bartending.
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.
Σε ποιους απευθύνεται;
  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με ενδιαφέρει

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.